Pochistva.com

Почистване и дезинфекция на петно след труп на човек или животно

За съжаление светът е подреден по такъв начин, че рано или късно близките или домашните любимци ни напускат. Тръгвайки си от нас, същевременно оставят не само околните с чувство на мъка и тъга, но и куп домакински задължения. Едно от тях е необходимостта от почистване и дезинфекция на петно след труп на човек или животно.

В този труден момент на човек може да му се стори, че ръцете му са „се подкосили“ и няма към кого да се обърне за помощ, дори и по такъв елементарен въпрос като почистване и дезинфекция на петно след труп на човек или животно. Невинаги и не всеки има приятели и роднини наблизо, които биха могли да решат този проблем.

Помощ за почистване на помещенията може да окаже фирма за почистване „Почиства Ком“. Тази компания предоставя своите услуги повече от 5 години. Обхватът на нейната работа е обширен, тъй като тя си сътрудничи не само с частни клиенти, но и с големи предприятия. Фирмата за почистване извършва не само почистване на апартаменти след смъртта, но и дезинфекцира, отстранява всякакви замърсявания от вили и къщи.

Почистване и дезинфекция на петно след труп на човек или животно

През последните няколко години компанията е специализирана в почистването на апартаменти, след смъртта на човек. В същото време служителите на фирмата почитат и спазват народните и религиозни традиции на тези ритуали.

Тези традиции са:

 • изчакване 40 дни от датата на смъртта на човек. Душата на починалия все още минава през апартамента или къщата и докосва нещата, невъзможно е да се уплаши душата на починалия.
 • огледалата се покриват, за да не може душата на починалия да се загуби или тъмна сила да се настани в огледалото, донасяйки проблеми и болести.
 • след 40 дни близките на покойния могат да се отърват от ненужните неща, които починалият е използвал дълго време. В тези неща могат да се съхраняват бактерии, които впоследствие се образуват в болести. Разбира се, не бива да изхвърляте ценни неща, които ще се използват в бъдеще, но трябва да се отървете от бельото и дрехите, в които починалият е прекарал последните си минути скоро.
 • да проведе религиозна церемония с помощта на духовенството.

След като се проведат ритуалните събития, може да почистите апартамента след смъртта. Цените за тази услуга са много достъпни за всеки клиент. Фирма Почиства Ком винаги прави отстъпки, особено когато чувствителния въпрос засяга плащането на услуги за почистване на апартаменти след смъртта на човек. Цената за услугата ще е възможно най-отстъпчива, благодарение на редовните отстъпки.

Фирмата си сътрудничи с други почистващи компании, които почистват различни предмети от бита: било то химическо чистене на килими, възглавници или вещи.

Лошата миризма в стаята е основната причина за почистване на къщата след починалия. Невъзможно да се изчака, докато миризмата изчезне. Миризмата на труп няма да изчезне сама. Тази миризма се абсорбира в нещата, мебелите, килимите и стените. Често се случва, когато се приближавате към апартамент, тази непоносима миризма се долавя през вратите. Това е знак, че трупът е бил в апартамента от доста дълго време и дори, може би, процесът на разлагане на тялото е започнал. Този знак показва размножаването на смъртоносни и болезнени инфекции и бактерии, които трябва незабавно да бъдат елиминирани.

Почиства Ком предлага почистване и дезинфекция на петно след труп на човек или животно

И кога можете да почистите помещенията след смъртта на роднини? Този въпрос тревожи мнозина, но отговорът на него се различава. Има две възможности:

 1. Религиозни

След като човек умре, почистването се предписва след 40 дни, или по-добре след една година. За да може душата на починалата да се движи свободно из къщата, в която е починала.

От една страна е вярно, че трябва да спазваме религиозните традиции и обичаи. Но от друга страна е просто невъзможно да се живеете повече от месец и още повече една година в стая с трупна миризма. Това, дори да затворите очите си за опасността от разпространение на инфекции от тялото на починалия.

 1. Научни

Учените и лекарите единодушно казват, че почистването и дезинфекцията на петна след труп, независимо от човек или животно трябва да се извършва веднага, след излизането на тялото от къщата. За да се избегне разпространението на бактерии и миризми, тази процедура трябва да се извърши възможно най-рано. Ако е възможно, на следващия ден, след напускането на тялото от къщата, най-късно на 10-ия ден от датата на смъртта.

Фирмата за  почистване „pochistva.com“ ще свърши отлична работа по почистването на апартамент след продължително заболяване и смърт на роднини. Санитарното почистване на помещения, след трупове включва:

 • Дезинфекция на стени, всякакви покрития, подове и тавани;
 • Химическо чистене на килими, вещи и мека мебел;
 • Премахване на миризмата на труп;
 • Извозване на всичкия боклук, в т. ч. вещите на починалия;
 • Консултация със специалист от фирмата;
 • Комплексно почистване  е дезинфекция на къщата.

И в края нека си припомним една мъдрост, която гласи: „Идеалният свят“ винаги е склонен на отстъпки за клиентите си. Това в трудни моменти ще най-ценният дар, а именно подадената ръка за помощ!

ПОРЪЧАЙТЕ УСЛУГИ ПО ПОЧИСТВАНЕ И ДЕЗИНФЕКЦИЯ

Направете заявка на сайта: 088 900 58 58. Свържете се, с нас и ние ще отговорим на всички въпроси.