Pochistva.com

Почистване на дворове София, рязане на храсти и дървета

За да бъдат поддържани добре дърветата и храстите, за да имат здрав и приятен за окото вид, те трябва периодично да се режат. Самостоятелното почистване на дворове София, подрязване на дървета може да се окаже трудно. Може да се наложи използването на специализирани инструмент и в допълнение, умения за работа на височина. Почистване на парцели и терени

Кога да наемете фирма за почистване на дворове София и подрязване на дървета и храсти

Нашата фирма Почиства Ком предоставя услуги за подрязване на дървета и храсти в цяла София. Тя е готова да подреди вашата градина, площадка с растения в близо до къщата или прилежащата територия до офис сградата.

Екипи за подрязване на дървета и храсти

Екипите от фирма по почистване на дворове и рязане на храсти и дървета извършват работа, както следва: Почистване от паднали клони и отломки, изгнили дънери; Събиране на паднали листа в градини и дворни места. Санитарна резитба и оформяне на корона на дървото – отстраняване (изрязване) на сухи клони, които в случай на падане могат да повредят сгради, автомобили, електропроводи и да представляват заплаха за хората, а също така да причинят заболяване и смърт на цялото дърво. Резитба на дървета – премахване на част от короната на дърво (особено тополи), за да се сведе до минимум ефектът от счупване при вятъра. Клоните, които оказват най-голям натиск върху ствола, се режат, а това е и което предпазва дървото от счупване и падане при внезапни пориви на вятъра по време на гръмотевична буря. Оформяне на корони на дървета и резитба на декоративни храсти – корони и клони на дървета / храсти. Последните се подрязват по специален начин, за да придаде желаната форма, според дизайнерския проект на клиента.

Редовно оформяне на короната на дървета и подрязване помага при:

защита на дворовете от повреда на сгради, комуникации и транспорт поради падане на изсъхнали клони по време на буря; падане върху свободните алеи и паркинги за автомобили; увеличаване видимостта, чрез освобождаване на сгради от надвиснали клони; подготовка на насаждения за зимуване или реанимиране, след сурова зима; подобрява степента на оцеляване и стимулиране растежа на дърветата и храстите; увеличаване на добива на плодните дървета; с цел да се придаде на градината/площада по-изчистен вид, да превъплъти желания проект за ландшафта дизайн.

Всичко това и още много може да получите и с добре организираната поддръжка и на вашия двор, градина, тревни площи.

Можете да научите наемете екипи и за разчистване на двора, след дълго отсъствие на поддръжка и грижи за такъв. Повече за особеностите при наемане на професионална фирма Почиства Ком, може да разгледате в официалната страница на сайта, както и да поръчате екип от специалисти на мястото на обекта. Достатъчно е да се обадите на 0888 00 18 42