Pochistva.com

Почистване на фекалии в мазе след авария

Какво да направите, ако мазето на жилищна сграда е наводнено?

А какво ще направите ако то е наводнено и то не с какво да е, а отпадните води. Разбра се, съветваме ви да поръчате на мига почистване на фекалии в мазе след авария.

Наводнението на мазе в жилищна сграда, за съжаление, не е необичайно.

В резултат на застояла вода в мазето се появяват неприятни миризми, мухъл, опасни гъбички, създава се благоприятна среда за комари, мушици и други насекоми. Всичко това застрашава постепенното унищожаване на основата. Нека да разберем, по какви причини това може да се случи и какво да направим, ако в мазето на жилищна сграда има вода. Съгласно член 38 от Закон за собствеността, мазето на многоетажна сграда е обща споделена собственост на жителите и следователно, ако е наводнено, е необходимо да се вземат мерки, преди всичко – да се оплаче на управляващото дружество. В крайна сметка наводненото мазе е една от най-неприятните ситуации, които могат да се случат в жилищна сграда.

Вероятните причини за инцидента могат да бъдат:

  • сезонно покачване на нивото на подпочвените води;
  • неправилно изхвърляне на отливите от валежи;
  •  неизправни канализационни канали;
  • авария на водопроводната линия, нарушаване на херметичност и последващ пробив;
  • пробив в отоплителната система.

Какво да направите, ако мазето на жилищна сграда е наводнено?

Жителите на апартаменти в такива сгради, са обслужвани от управляващи компании, трябва да помнят, че именно управляващото дружество е отговорно за наблюдението на състоянието на тръбите и другото оборудване. И именно Наказателният кодекс е отговорен за изпомпването на канализацията, дезинфекцията и почистването на помещенията, след като бъде наводнено.

Ако водата, примесена с фекалии бъде намерена в мазето на собствения ви дом:

  1. необходимо е да информирате за тази аварийна служба, като се обадите на диспечерската служба и се обадите на ключарите, в случай, че не разполагате с ключа към общите площи;
  2. след пристигане специалистите, те отстраняват проблема и спират теча, ако е възможно да го направят на място;
  3. След това е необходимо да се състави акт за наводнение. Моля, имайте предвид, че такъв акт трябва да бъде съставен не по-късно от 12 часа след свързване с аварийната служба или управляващата фирма. Освен членовете на управляващото дружество, комисията за оглед на мястото на инцидента и оценка на причинените щети трябва да включва жителите на жилищната сграда, които са собственици на общото имущество на жилищната сграда, включително мазето.
Наводнението на къща и мазе е неприятна ситуация, която изисква действия. Такава, преди всичко засяга заинтересованата страна, тоест от самите жители. Защото кой друг, освен ние познаваме всеки ъгъл на къщата и се стремим да го съхраним в името на общия комфорт и подкрепа в примерно състояние.