Pochistva.com

Почистване след покойник и престой на труп

Почистване на помещения след мъртви хора

Стаите, в които са преминали последните минути от живота на човек, трябва да се обработват със специализирани продукти и да се почистват много внимателно. Почти е невъзможно да постигнете подобен резултат от родните на покойника. Проблемът с почистването след мъртвите След мъртвите винаги остава специфична миризма. Много е трудно да се отървете от нея. Източникът на миризмата са продуктите от разлагането, съдържащи отрова от самия труп. Тя е изключително опасна и може да причини тежко отравяне. Възможен е дори летален изход. За да почистите напълно стаята, е важно не само да измиете всичко, но и да извършите дезинфекция, за да се отървете дори от най-малките частици трупна отрова. Необходимо е и дезодориране. Необходим е за нормализиране на атмосферата.

Кой може да помогне за почистване след покойник и престой на труп

За да се определи колко време и специалисти ще са необходими за почистване след мъртвите, се взема предвид мащабът на работата. При тежки случаи се кани цял екип да работи до 5 часа. Почистването на мястото след трупа е отговорна задача, която трябва да се извърши много внимателно и за много кратко време. Специално внимание трябва да се обърне на този въпрос, ако трупът е бил в стаята повече от 5-6 часа и дори по-малко през горещия сезон. След смъртта на човек вредните вещества се отделят в околното пространство под формата на течности и газове. В ситуация, при която тялото се намира късно, започват да се появяват насекоми, които също са вредни за живите хора и животни. Почистването на зоната след трупа се различава от обичайното цялостно почистване. Изисква опит, така че е по-добре, ако се извършва от професионалисти, специализирани в тази услуга.

Какво да търсите, при почистване след покойник и престой на труп

При почистване на място след смъртта се вземат предвид следните точки:
  • Почистването трябва да се извърши възможно най-скоро.
  • Вредните микроорганизми и вещества могат да попаднат, върху всички предмети, тъкани и повърхности, заобикалящи тялото, така че всичко трябва да бъде обработено.
  • Предвидете, че след смъртта във въздуха се отделят вредни и неприятни газове (трупна миризма, трупна отрова). Тогава е необходимо да се дезодорира и дезинфекцира въздухът в помещението.

Как да почистим мястото след труп

Извършва се внимателен преглед на мястото, където е бил трупът. Изчисляват се обемът и степента на замърсяване. Особено внимание се отделя на труднодостъпни места, където биха могли да навлязат течности и биомаса. Препоръчително е да се изхвърлят всички предмети, вещи, тъкани, в които са влезли вредни вещества, микроорганизми и насекоми.
  • Тъкани, които няма да се изхвърлят, мебели, всички повърхности, килими и т.н., първо се обработват с дезинфектанти.
  • Прави се дезинфекция на въздуха в помещенията.
  • Почиства се с препарати.
  • Прилага се вентилация и дезодориране за премахване на неприятните миризми.

Поръчайте почистване на помещенията след починал от Почиства Ком.

На тях може да разчитате, защото:
  1. Имат тактични и опитни работници;
  2. екипът е готов да започне почистване в рамките на няколко часа след обаждането;
  3. използва се професионални почистващи продукти.
Смъртта е ужасна, но животът продължава! Позволете на професионалните екипи да ви помогнат и да имате отново чист дом! Обадете се на: 088 900 58 58. Важно е! Трябва да се отбележи, че почистването на мястото след трупа е задължително и важно събитие. Вредните микроорганизми, кръв, биомаса и насекоми причиняват сериозна вреда на здравето на хората и животните в помещението. Такова почистване се различава от обичайното с използването на специализирани дезинфектанти, поради което се препоръчва да се потърси помощ от фирми, занимаващи се с почистване на места след трупа, които имат достатъчно познания и разполагат с всички необходими инструменти, за да направят стаята безопасна и чиста.