Pochistva.com

Почистване на дворове

Почистване на дворове

За да бъдат поддържани добре дърветата и храстите, за да имат здрав и приятен за окото вид, те трябва периодично да се режат. Самостоятелното почистване на дворове и подрязване на дървета може да се окаже трудно. Може да се наложи използването на специализирани инструмент и в допълнение, умения за работа на височина.

Кога да наемете фирма за почистване на дворове и подрязване на дървета и храсти

Нашата фирма Почиства.Ком предоставя услуги за подрязване на дървета и храсти в цяла София. Тя е готова да подреди вашата градина, площадка с растения в близост до къщата или прилежаща територия до офис сграда. 

Екипи за подрязване на дървета и храсти в София

Почистване на дворове

Екипите от фирма по почистване на дворове и рязане на храсти и дървета извършват работа, както следва:

 1. Почистване от паднали клони и отломки, изгнили дънери;
 2. Събиране на паднали листа в градини и дворни места.

Санитарна резитба и оформяне на корона на дървото – отстраняване (изрязване) на сухи клони, които в случай на падане могат да повредят сгради, автомобили, електропроводи и да представляват заплаха за хората, а също така да причинят заболяване и смърт на цялото дърво.

Резитба на дървета – премахване на част от короната на дърво (особено тополи), за да се сведе до минимум ефектът от счупване при вятъра. Клоните, които оказват най-голям натиск върху ствола се режат, а това е и което предпазва дървото от счупване и падане при внезапни пориви на вятъра по време на гръмотевична буря.

Оформяне на корони на дървета и резитба на декоративни храсти – корони и клони на дървета / храсти. Последните се подрязват по специален начин, за да придаде желаната форма, според дизайнерския проект на клиента.

Редовно оформяне на короната на дървета и подрязване помага при:

 • защита на дворовете от повреда на сгради, комуникации и транспорт поради падане на изсъхнали клони по време на буря;
 • падане върху свободните алеи и паркинги за автомобили;
 • увеличаване видимостта, чрез освобождаване на сгради от надвиснали клони;
 • подготовка на насаждения за зимуване или реанимиране, след сурова зима;
 • подобрява степента на оцеляване и стимулиране растежа на дърветата и храстите;
 • увеличаване на добива на плодните дървета;
 • с цел да се придаде на градината/площада по-изчистен вид, да превъплъти желания проект за ландшафта дизайн.

Всичко това и още много може да получите с добре организираната поддръжка на вашия двор, градина, тревни площи.

почистване на дворове София

Да не забравяме двора и междублоковото пространство

Често се фокусираме много върху дворовете на къщите и забравяме блоковете. Почти всички блокове разполагат с градинки. Градинките и общите площи са важни за живущите в блока. Там те се тдават на отдих и почивка. За много хора, градинката до блока играе ролята на малък парк. Там хората извеждат децата си и разпускат след работа.

Междублоковото пространство, както и двора на къщана ни, са също толкова важни. Те са част от територията, която населяваме.

Важно е растителността на тези места да бъда подрязана. Поддържаната зеленина е красива. Също така в нея по-трудно се събират боклуци. На определени места има риск от змии или други влечуги. За да се избегне това, важно е да се поддържат градинките и парквете.

На първо място е справянето с излишната растителност. Добре е за оптимален ефект да се бърнете към фирма професионалист. Той ще може да Ви предложи качествено подрязване, оформяне и професионално извозване на отпадната зеленина.

Ако около блока има дървета, трябва да се грижите добре за тях. Така сте отговорни както към себе си, така и към града и околната среда.

 • Неподдържаните дървета мога да бъдат опасни за Вас и Вашето семейство. Изсъхнали клони може да паднат върху колата Ви или директно да застрашат живота Ви.
 • При обилни валежи, падналите клони задръстват канали. Това води до наводнения.
 • Оформените дървета имат прегледен, спретнат вид. Увеличават видимостта.
Почистване и подреждане на общите площи

Освен поддържането на растителността, важно е да почиствате и подреждате площите около блока. За целта трябва да се справите с натрупването на отпадъци. Присъствието им неприятно за окото и околната среда. То може да доведе до затруднено движение.

За качествено разчистване на общите площи и околоблоковото пространство е добре да потърсите професионалист. За да се справите безопасно, лесно и ефективно, най-добре е да не се опитвате сами. Фирма професионалист може едновременно да разчисти и да подреже растителността.

Можете да ни наемете и за разчистване на двора, както и почистване на мазета и тавани.

Повече за особеностите при наемане на професионална фирма Почиства.Ком, може да разгледате в официалната страница на сайта, както и да поръчате екип от специалисти на мястото на обекта. Достатъчно е да се обадите на 0888 001 842.

Почистване на дворовеУслугата се извършва със собствени инструменти, машини и транспорт 
Нашият персоналФирмата разполага с обучени и добре подготвени служители, както и с подходяща екипировка
Работно времеРаботим всеки ден, включително през почивните дни. През официалните празници, моля да ни позвъните на дежурния телефон
Нашите услугиПочистване на паднали клони, изгнили дънери, събиране на трева след косене, събиране на паднали листа и други 
Почистване на дворове и градини следствие от природни бедствия Премахване на опасни клони и дървета, възстановяване на трасета на електропроводи, освобождаване на сгради от надвиснали дървета
Дежурен телефон на бригада за почистване на дворове0888 001 842
Допълнителни услугиРязане на дърва, подрязване на клони и храсти, разчистване на терени, оформяне на клони на дървета и храсти

Често задавани въпроси

Почистване на двор и подрязване на дървета

професионална услуга по почистване на дворове

Общото почистване на двора и подрязване на дърветата могат да внесат свеж, нов живот във външния вид на вашия имот.

От премахване на листа до събиране на неочаквани отпадъци, Почиства Ком е абсолютно ангажиран с отлични услуги за почистване в София.

Клиентите могат да разчитат на нашите знания, опит и качествени услуги за почистване на дворове. Ние поддържаме нашето оборудване по същия начин, по който поддържаме имотите на нашите клиенти – внимателно и щателно.

Нашата поддръжка на дървета и храсти ще ви осигури двор, пълен със здрави, подрязани дървета и храсти, като същевременно елиминира всички изсъхнали или такива, които ви пречат. Вземаме предвид фактори като вашето местоположение и двор, като избираме дърветата и храстите, които ще виреят най-добре.

Безопасно отстраняване на дървета

Безопасно отстраняване на дървета

Докато дърветата могат да бъдат една от най-големите и най-дълготрайните части от вашия пейзаж, те не са непобедими. Те могат да станат жертва на гниене, повреди от времето и разрушителни вредители, които ги правят опасни за вас и вашето имущество.

Знаем, че отстраняването на дървета може да бъде опасно, ако не се извърши правилно. Ето защо безопасността е нашият най-висок приоритет, когато премахваме нежелани или повредени дървета от вашия имот. Нашият екип е напълно застрахован и полага големи грижи, за да избегне безпокойството на други части от вашия имот по време на процеса на премахване.

За да сме сигурни, че подрязваме вашите дървета, без да ги повреждаме, ние внимателно вземаме предвид важни фактори като тяхното местоположение, размер и зрялост. След като нашата оценка приключи, ние завършваме работата, като същевременно ви причиняваме възможно най-малко неудобства.

Професионална поддръжка  Нашата поддръжка на дървета и храсти ще ви осигури двор, пълен със здрави, подрязани дървета и храсти, като същевременно елиминира всички изсъхнали или такива, които ви пречат.
Безопасно отстраняване на дървета Отстраняването на дървета може да бъде опасно, ако не се извърши правилно. Нашият екип е напълно застрахован и полага големи грижи, за да избегне безпокойството на други части от вашия имот по време на процеса на премахване.
Предлагаме  Почистване на падналите листа през есента, рязане на клони, паднали дървета, изнасяне на изгнили дънери, косене на трева, рязане на храсти.
Подрязване на дървета Подрязването на клоните на дърветата е необходимо не само за постигане на естетика, но и за стимулиране на по-нататъшния растеж на растенията.
Подходящ сезон за подрязване на дървета Може да поръчате през цялата година, но най-добре е да извършите тази операция през пролетта или есента, преди първата слана.