Pochistva.com

Фирма за дезинфекция на жилище и почистване

Знаете ли, кога се налага да наемате фирма за дезинфекция на жилище и почистване? Най-често това са случаите, в които някои е починал или мебели, интериор, помещения са имали контакт с разлагащ се труп.

Дезинфекция след починал

Няколко часа, след спирането на сърцето, механизмът на разлагане започва в човешкото тяло. Комплекс от токсични газове, наречен колективно „трупна отрова“, започва да се отделя във въздуха. Газът пада под формата на частици, върху околните предмети, мебели, стени. Съдовете губят своята еластичност, спукват се, освобождавайки биологични течности в подкожното пространство. След още час-два кожата губи своята непропускливост и тялото започва да отделя биологични течности (да се разлага). Отделените частици насищат леглото и могат да попаднат по подовата настилка, която също става токсична. Според изискванията на санитарните стандарти, ако тялото е било в помещението повече от 2 часа, е необходима дезинфекция, след починалия, 6 часа – дълбока дезинфекция. Във всеки случай спалното бельо и дрехите, които са били в контакт с починалия трябва да се изхвърлят, а подовете да се дезинфекцират. Като правило е трудно да се очакват високоефективни действия от страна на близките на починалия. Често и такива, нямат желание да правят това сами. Най-добрият вариант определено е да се свържете със специалната служба.

Професионални методи за дезинфекция след починалия

В зависимост от ситуацията в помещението, степента на замърсяване и други, се използва комплекс от четири метода на дезинфекция. Химичният метод – той се получава с обилно напояване на всички повърхности и неща в стаите. Металните предмети се обработват с гореща пара, тъканите се измиват с хлорсъдържащи вещества. Лекарствата са нетоксични за хората и домашните любимци, без мирис и безцветни. Физическият метод се използва с ниска степен на замърсяване на помещенията. Състои се от обработка с кварцови лампи. UV лъчението унищожава микробите и премахва „миризмата на смърт“, газовите съединения се постига, чрез озониране. Физикохимичен, много ефективен метод се използва в изобилие от малки предмети в стаята и при наличие на труднодостъпни места. Парогенераторът разпределя дезинфектанта заедно с парата (топла или студена), която попада в най-малките пукнатини. Биологичният, най-скъпият метод, се използва за почистване на замърсени предмети, които трябва да бъдат запазени. Нещата се поставят в контейнер, където биологично активните вещества работят с тях под вакуум. Във всички случаи въздухът в апартамента, след обработката се пречиства, чрез дезодориране с фитонциди.

Редът на работа на дезинфектантите

След получаване на заявление за обработка, от фирмата ще се уточни времето за пристигане на екипа и кога апартаментът ще бъде дезинфекциран след починалия. Това ще определи необходимите методи за обработка. Евентуално може да се наложи някой от екипа, предварително да е посетил помещенията. В случай на обработка с пара е необходимо да изключите всички електрически уреди от електрическата мрежа. Създадената висока влажност може да причини късо съединение или повреда на изолацията. Обслужващите служители ще доставят оборудване и защитно оборудване. Така, обитателите на помещенията ще трябва да го напуснат за уговореното време. След приключване на процедурата работниците ще направят мокро почистване и ще изнесат боклука. Щом помещенията са готови ще проветрят апартамента. За всичко това може да се свържете директно на телефон: 088 900 58 58. Екипите на фирма Почиства Ком работят денонощно и приемат заявки и за в почивните дни.