5 съвета за пролетно почистване на двор и градина

Снегът и ледът се стопяват, но бурите тази зима са оставили дворовете е безпорядък. Време е да планирате пролетно почистване и да въведете всичко в безупречен вид. Ето някои идеи за това как да започне организирана подредба на дворното място:

  1. Премахване на отломките

събиране на клонки

Ако зимата е подложила вашата градина на много вятър, дъжд и сняг, то вашите дървета в двора много вероятно са с потрошени клонки, изсъхнали бурени и паднала шума. Започнете с усилията за пречистване чрез събиране на паднали клони и разпръснати пръчки. Ако вашата морава е застлана от отломки, то може да отнеме няколко дни, за да отстраните всичко. Можете също така да наемете екип, които да почисти двора или градината и дори да превърне отломките в мулч. Повече за цени по почистване, може да откриете на място или онлайн.

2. Падналите ​​мъртви листа и клонки

От миналогодишните растения ще направят голяма компост, но не и ако останат за пролетта върху тревата. Отстранете всичко излишно от моравата, преди да е затоплено от слънчева светлина.

3. Време за подрязване и подреждане

чистене на парцели

Всички храсти и жив плет, както и всякакви трайни насаждения, които изглеждат обрасли трябва да се въведат в изряден вид. Подстригване на повредени клони, окосяване на тревата, изнасяне на изгнили дънери и всякакви мерки за професионална работа може да предложи екип по почистване на дворове и парцели. Те ще се погрижат за останалото.

4. Карта на озеленяване и градински планове

Ако ти започваш да се правят промени в сегашния си озеленяване, направи скица на вашата морава показва какъв вид дървета, храсти, или растения, които искате да добавите. Винаги е добра идея да се консултирате с градинар или озеленител, преди да вземете окончателни решения или да направите новите покупки за посеви.

5. Стартирайте засаждане

почистване на двор и парцел

Проверете датите на засаждане на нови посеви. Всички растения, дървета или храсти трябва да са съобразени с изискванията и времето им отредени за засаждане. Така те ще оцелеят дори в по-хладни нощи и ранна пролет могат да бъдат поставени в земята, докато настъпи времето за цъфтеж и зреене.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *